Foto op aluminium

Details

Laat je foto's stralen op aluminium

Het best tot zijn recht komt je foto op aluminium, ook wel dibond genoemd. Op dibond kun je kiezen tussen twee typen aluminiumplaten om je foto op te printen. De geborstelde aluminiumplaat zorgt voor een ruw, levendig effect. Voor een natuurlijk en helder effect kies je voor de witte aluminiumplaat. Je aluminium kunstwerk kun je eenvoudige ophangen met het gratis meegeleverde ophangsysteem.

 

Bekijk de video waar de verschillen worden weergegeven of lees hier meer over de verschillen. Inspiratie nodig? Bekijk de voorbeelden.
alu geborsteldalu wit

Foto op aluminium dibond printen

Een nieuwe manier om je foto’s te presenteren is op aluminium, ook wel dibond genoemd. Op dibond kun je op twee manieren je foto printen. Je foto krijgt een glanzend en levendig effect op een plaat van geborsteld aluminium. Voor een natuurlijk en helder effect kies je voor een aluminium plaat met een witte toplaag.

 


Topkwaliteit dibond

Dibond is opgebouwd uit drie lagen. De buitenste lagen zijn aluminium platen. Tussen deze platen zit een harde, zwarte kunststoflaag. Elke dibond plaat is vormvast en goed geschikt voor buitengebruik met een dikte van 3 mm.

Aluminium detail

 

Je foto krijgt nog meer effect

Foto op geborsteld aluminium

De witte delen in je foto krijgen een bijzonder spiegelend effect door de aluminium achtergrond. Afhankelijk van de kijkrichting en het omgevingslicht lijkt je foto te leven. Dit effect is bijzonder geschikt voor zwart/wit foto’s of foto's van auto's of motoren.


Foto op aluminium met een witte toplaag

Je foto krijgt een helder effect. Elk detail is goed zichtbaar vanuit elke kijkrichting. Als je met je vingers over de plaat wrijft zul je de verschillende texturen voelen. Wit wordt niet geprint dus het wit dat je ziet is de plaat. Het geeft een helder en scherp effect. Geschikt voor buiten en binnen gebruik.


Verschillende toplagen - aluminium

Prachtig aan de muur

De aluminium plaat is zorgvuldig afgewerkt. Met de gratis bijgeleverde ophangset komt je aluminium plaat goed tot zijn recht. Bij de ophangset krijg je ook twee afstandhouders. Je foto hangt vrij van de muur en dat geeft een prachtig ruimtelijke effect.


Ophangset aluminium


Meer inspiratie op doen? Bekijk dan onze andere voorbeelden op aluminium.


direct beginnen

Actie

Actie: 15% korting

Nu 15% korting op alle formaten aluminium. Gebruik de actiecode WPNLDECAP15 bij het afrekenen.

Voorwaarden:
Deze actie is geldig tot en met 31 mei 2015 en is niet geldig in combinatie met andere acties.

Specificaties

Specificaties

Materiaal 
 • Aluminium dibond©
 • Wit of geborsteld
 • Waterbestendige coating
Printtechniek
 • UV print
Afmetingen
 • Liggend in formaat 30x20 cm tot en met 180x135 cm
 • Staand in formaat 30x20 cm tot en met 180x135 cm
 • Vierkant in formaat 20x20 cm tot en met 120x120 cm
Opties
 • Gratis ophangsysteem voor direct resultaat
 • Baklijsten in zwart en wit optioneel verkrijgbaar
 • Luxe ophangsysteem optioneel verkrijgbaar
 • Gratis gebruik van collage ontwerpen

Accessoires

Extra accessoires aluminium

Wil jij je aluminium strak aan de muur hangen zonder dat je hoeft te boren in de muur? Dat kan met onze speciale haak of klemmen. Ontdek deze handige ophangsystemen op onze accessoires pagina.

Als je vingerafdrukken op je aluminiumplaat wilt voorkomen kun je handige handschoenen bij je aluminium bestellen. Bekijk de handschoenen op de accessoires pagina.

Formaten en prijzen

Formaten en prijzen
Formaat
PrijsStandUitvoering
20x30 cm
staand / liggend
wit / geborsteld
30x40 cm
staand / liggendwit / geborsteld
30x60 cm
staand / liggendwit / geborsteld
30x80 cm
staand / liggendwit / geborsteld
40x50 cm
staand / liggendwit / geborsteld
40x60 cm
staand / liggendwit / geborsteld
40x80 cm
staand / liggendwit / geborsteld
50x75 cm
staand / liggendwit / geborsteld
50x100 cm
staand / liggendwit / geborsteld
60x80 cm
staand / liggendwit / geborsteld
60x90 cm
staand / liggendwit / geborsteld
75x100 cm
staand / liggendwit / geborsteld
80x120 cm
staand / liggendwit / geborsteld
60x140 cm
staand / liggendwit / geborsteld
80x180 cm
staand / liggendwit
100x140 cm
staand / liggendwit / geborsteld
100x150 cm
staand / liggendwit
120x160 cm
staand / liggendwit
90x180 cm
staand / liggendwit
120x180 cm
staand / liggendwit
135x180 cm
staand / liggendwit
20x20 cm
vierkantwit / geborsteld
30x30 cm
vierkantwit / geborsteld
40x40 cm
vierkantwit / geborsteld
50x50 cm
vierkantwit / geborsteld
60x60 cm
vierkantwit / geborsteld
75x75 cm
vierkantwit / geborsteld
80x80 cm
vierkantwit / geborsteld
90x90 cm
vierkantwit / geborsteld
100x100 cm
vierkantwit / geborsteld
120x120 cm
vierkantwit / geborsteldGeborsteld alu

Geborsteld aluminium bedrukken

Geef je foto een robuuste uitstraling op geborsteld aluminium. De aluminiumplaat van geborsteld aluminium is zilver/grijs van kleur, waarop de structuur van het geborstelde aluminium zichtbaar is. De textuur van de aluminiumplaat is waar te nemen door de foto heen, waardoor je foto een bijzondere uitstraling heeft. Je foto oogt op het materiaal iets donkerder en krijgt door de aluminium textuur een unieke en ruwe look.


direct beginnen


Aluminium met zwart-wit foto’s

Zwart-wit foto’s krijgen een verrassend effect als je ze laat printen op geborsteld aluminium. Witte kleuren worden niet geprint op aluminium, waardoor alle witte onderdelen in je foto het spiegelende effect van het aluminium meekrijgen. Witte wolken bijvoorbeeld worden niet geprint, waardoor op deze gedeeltes van je foto alleen het aluminium te zien is en je het optimale van het product naar voren kunt halen. Doordat wit niet wordt geprint en zwart wel, steken de witte en zwarte kleuren in je foto steken prachtig tegen elkaar af. De contrasten van je foto komen extra duidelijk naar voren. Zorg wel dat je foto voldoende contrast heeft, want als er te veel grijstinten in de foto zitten zal de achtergrond misschien te veel kunnen overheersen. 


geborstelde foto-op-aluminium


Bijzondere kleuren op je aluminium

Ook foto’s met kleur komen mooi uit op geborsteld aluminium. De structuur van het aluminium is hierop ook zichtbaar, zodat je kleurenfoto een unieke uitstraling krijgt. Een foto met een lichte achtergrond en donkere voorgrond is bijvoorbeeld erg mooi. Het geborstelde zorgt ervoor dat het licht met je foto gaat spelen. De weerkaatsing geeft je foto elke keer een andere uitstraling en laat de kleuren in je foto elke keer op een andere manier zien.

aluminium kleurenfotos

Moderne look voor je interieur

Geen enkele foto oogt hetzelfde op aluminium, elke foto krijgt weer een ander effect. Hoe je foto er op de aluminiumplaat uit komt te zien hangt af van de kleuren, contrasten en scherpte van de foto. Op aluminium presenteer je een foto in een stijlvol design. Met de ruwe en robuuste uitstraling van de foto creëer je een moderne look in je huis. Geborsteld aluminium is zeer geschikt voor foto’s van motoren en auto’s.


Foto auf-aluminium-modern


direct beginnen 


Wit alu

Aluminium met witte toplaag bedrukken

Geef je foto een helder en natuurlijk effect op aluminium met een witte toplaag. De plaat heeft een witte ondergrond en geeft een licht glimmend effect. De aluminiumplaat heeft een lichte glans, waardoor je foto een hoogwaardige uitstraling krijgt op de plaat. Tevens wordt elke foto zeer scherp geprint op de witte aluminiumplaat. Lees meer over dibond »

Detail witte-toplaag-aluminium


direct beginnen

Zwart-wit foto’s of kleurfoto’s

Op de aluminiumplaat met witte toplaag worden geen witte kleuren geprint, waardoor de witte onderdelen in je foto de witte achtergrondkleur met lichte glans krijgen. Bij een zwart-wit foto krijgen de witte kleuren het glanzende effect van de aluminiumplaat mee. Zowel kleurfoto’s als zwart-wit foto’s komen prachtig uit op de witte plaat.

Aluminium wit-zwart-wit

 

Foto in detail op je aluminium

Op de witte aluminiumplaat is geen textuur te zien, waardoor alle details van je foto optimaal zichtbaar zijn. Doordat de ondergrond wit is zal je foto natuurlijker ogen dan bij de geborstelde aluminiumplaat. Gezinnen, landschappen of foto’s met natuurlijke elementen komen prachtig scherp uit op de witte plaat.
Aluminium wit-kleur

Aluminium voor in een strak interieur

Foto’s krijgen op de witte plaat een helder effect en een luxe uitstraling. Welke foto je ook kiest, elke foto oogt strak op de witte plaat. Dit geeft je interieur direct een eigentijdse look.

Aluminium wit-strak-interieur


direct beginnen