Foto op aluminium

Aluminium voor een stoere en strakke look

Creëer een moderne uitstraling op een sterk materiaal met je foto op aluminium, ook wel dibond genoemd. De metalen ondergrond geeft een stoere tint aan je favoriete foto. Een foto op aluminium is vormvast en geschikt voor buitengebruik. Je aluminium foto is beschikbaar in 64 formaten en wordt uitgevoerd in geborsteld en wit.

Kies tussen geborsteld en wit aluminium

Ga voor een ruwe uitstraling waarbij gebruik wordt gemaakt van de glans van het aluminium en kies voor geborsteld aluminium. Of kies voor een natuurlijk effect met heldere kleuren en scherp weergegeven details met wit aluminium. Aluminium wordt in beide gevallen uitgevoerd op een sterke sandwichplaat van 3 millimeter dikte die bestaat uit drie lagen.


Foto op aluminium wit geborsteld


Gemaakt met kwaliteit en aandacht

Na het bestellen van je foto op dibond wordt deze met aandacht gemaakt, op kwaliteit gecontroleerd en met grote zorg goed ingepakt door gespecialiseerde medewerkers.Je foto op aluminium wordt voorzien van 4 plastic hoekstukken om het aluminium tegen transportschade te beschermen. Het aluminium wordt verpakt in een foamzak en verzonden in een kartonnen doos. De plaat is voorzien van een beschermfolie aan de achterzijde, die je verwijdert voordat je de foto ophangt. Je foto wordt binnen 3 dagen verstuurd.


Foto op-aluminium ophangset


Hang je foto op aluminium op met het gratis ophangsysteem

De foto op aluminium wordt verstuurd met een ophangset. Deze ophangset bestaat uit een ophangsysteem, een handleiding, twee afstandshouders, een schroef en een plug. Je foto hangt vrij van de muur, waardoor een prachtig ruimtelijke effect ontstaat. Daarnaast worden er geen gaten in je aluminium plaat geboord.
Bij de formaten 80x120 centimeter en 100x100 centimeter gebruik je een alternatief ophangsysteem die het gewicht van de aluminium plaat beter draagt. Deze platen worden met een kant-en-klaar ophangsysteem verstuurd.


Bekijk de video uitleg voor meer informatie

Leer meer over je foto op aluminium en bekijk de video. Hierin worden de eigenschappen van het product stap voor stap uitgelegd.direct beginnen

Specificaties

Materiaal

 • Aluminium dibond
 • Sandwichplaat van 3 mm met 2 toplagen aluminium van 0,3 mm met ertussen een zwarte kunststoflaag van 2,4 millimeter
 • Bewerkt met polyester lak
 • Licht van gewicht: 3.8 kg/m2
 • Beschikbaar in geborsteld of wit
 • Geborsteld aluminium met een Butlerfinish
 • Wit aluminium met een tweezijdige matte finish
 • Waterbestendige coating

Printtechniek

 • UV print

Afmetingen

 • 70 beschikbare formaten
 • Liggend in formaat 30x20 cm tot en met 180x135 cm
 • Staand in formaat 20x30 cm tot en met 135x180 cm
 • Vierkant in formaat 20x20 cm tot en met 120x120 cm
 • Bij de formaten 80x120 en 100x100 wordt een alternatief ophangsysteem kant-en-klaar geleverd.

Extra's

 • Ook verkrijgbaar met luxe RVS ophangsysteem
 • Ook verkrijgbaar met flexibel ophangsysteem
 • Met handschoenen verkrijgbaar tegen vingerafdrukken op je foto op aluminium
 • Maak hier een fotocollage op aluminium

direct beginnen

Formaten en prijzen

Formaat
PrijsStandUitvoeringVerhouding
20x30 cm
staand / liggend
wit / geborsteld
2:3
30x40 cm
staand / liggendwit / geborsteld3:4
30x60 cm
staand / liggendwit / geborsteld1:2
30x80 cm
staand / liggendwit / geborsteldpanorama
40x50 cm
staand / liggendwit / geborsteld4:5
40x60 cm
staand / liggendwit / geborsteld2:3
40x80 cm
staand / liggendwit / geborsteld3:4
50x75 cm
staand / liggendwit / geborsteld2:3
50x100 cm
staand / liggendwit / geborsteld1:2
60x80 cm
staand / liggendwit / geborsteld3:4
60x90 cm
staand / liggendwit / geborsteld2:3
75x100 cm
staand / liggendwit / geborsteld3:4
80x120 cm
staand / liggendwit / geborsteld2:3
60x140 cm
staand / liggendwit / geborsteldpanorama
80x180 cm
staand / liggendwitpanorama
100x140 cm
staand / liggendwit / geborsteld5:7
100x150 cm
staand / liggendwit2:3
120x160 cm
staand / liggendwit3:4
90x180 cm
staand / liggendwit1:2
120x180 cm
staand / liggendwit
2:3
135x180 cm
staand / liggendwit
3:4
20x20 cm
vierkantwit / geborsteld1:1
30x30 cm
vierkantwit / geborsteld1:1
40x40 cm
vierkantwit / geborsteld1:1
50x50 cm
vierkantwit / geborsteld1:1
60x60 cm
vierkantwit / geborsteld1:1
75x75 cm
vierkantwit / geborsteld1:1
80x80 cm
vierkantwit / geborsteld1:1
90x90 cm
vierkantwit / geborsteld1:1
100x100 cm
vierkantwit / geborsteld1:1
120x120 cm
vierkantwit / geborsteld1:1

Verzendkosten

Formaat
VerzendkostenVerzendkosten per extra besteld product
Verzendtijd
Tot 20x30 cm€ 3,95
+ € 1,00
3 werkdagen
Tot  en met 90 cm€ 6,95+ € 1,00
3 werkdagen
100 cm, 80x120 cm€ 9,95+ € 2,003 werkdagen
> 80x120 cm*€ 19,95+ € 10,00
10 werkdagen

direct beginnen

* Bezorging op afspraak alleen in Nederland. Levertijd binnen 10 werkdagen. Hiervoor word je telefonisch ingelicht, zorg er daarom voor dat je account up to date is.

Je foto op geborsteld aluminium

De geborstelde aluminiumplaat geeft je foto een ruw en levendig effect. De ruwe uitstraling wordt veroorzaakt door de grove structuur van het aluminium die goed zichtbaar is. Je foto wordt levendig door het spiegelende effect van de witte delen in je afbeelding. Witte kleuren worden niet geprint, waardoor deze delen in je foto het spiegelende effect van het zilvergrijze aluminium meekrijgen. De textuur van de aluminiumplaat is waar te nemen door de foto heen, waardoor je foto een bijzondere uitstraling krijgt. Verwerk aluminium in je interieur en ga voor een eigentijdse look!


Foto op-aluminium-geborsteld


Ontdek het speciale effect bij zwart-wit foto’s

Zwart wit foto’s komen prachtig uit op aluminium doordat witte elementen in je afbeelding de zilvergrijze kleur van het aluminium aannemen. Witte wolken in je afbeelding worden bijvoorbeeld karakteristiek afgebeeld met de glans van het aluminium. De kleur zwart wordt dekkend afgedrukt op aluminium en steekt dus scherp af tegen de witte delen in je foto. Hierdoor ontstaan scherpe contrasten die voor een mooie wisselwerking zorgen.


Gebruik geborsteld aluminium in een moderne interieur

De textuur van geborsteld aluminium geeft je foto vanuit elke kijkrichting een ander effect. De geborstelde metalen achtergrond zorgt voor een ruwe en robuuste uitstraling. De eigentijdse look van je foto past perfect in een modern interieur.

direct beginnen
Je foto op wit aluminium

Wit aluminium zorgt voor een natuurlijk en helder effect in je foto. Je foto oogt natuurlijker op een witte aluminium plaat, omdat de ondergrond wit is. Details in je foto worden vanuit verschillende kijkrichtingen optimaal zichtbaar, omdat er geen textuur zichtbaar is op de aluminium plaat. Je foto krijgt daarnaast een hoogwaardige uitstraling door de lichte glans die in de witte aluminium plaat verwerkt is.


Foto op-aluminium-wit


Maak je foto met details en glans

Op een witte aluminiumplaat worden details van je foto optimaal zichtbaar. Daarnaast zorgt een speciale coating voor een glanzend effect die je afbeelding een hoogwaardige uitstraling geeft. Gezinnen, landschappen,  dieren of foto’s met natuurlijke elementen komen scherp en glanzend uit op de witte plaat.


Kies wit aluminium bij een strak interieur

Foto’s krijgen op de witte plaat een helder effect en een luxe uitstraling. Welke foto je ook kiest, elke foto oogt strak op de witte plaat. Dit geeft je interieur direct een eigentijdse look.


direct beginnen

Laat je inspireren

 • zwart wit25 maart 2016
  Geef je interieur stijl met je eigen foto op aluminium. Op aluminium geef je een speciaal effect mee aan je foto en presenteer je deze in een strak design. Met je foto op aluminium creëer je een mo...
 • wanddecoratie28 april 2015
  Zet je moeder op een bijzondere manier in de spotlights en geef een cadeau waarvan ze elke dag opnieuw kan genieten: een persoonlijke foto aan de muur. Een creatieve moeder-dochter foto of familiefoto...
 • zwart wit10 februari 2014
  Zwart-wit foto’s roepen vaak bepaalde gevoelens bij mensen op, meestal denken we bij zwart-wit foto’s aan foto’s van vroeger of oude tv-beelden. Maar zwart-wit foto’s kunnen veel meer bieden d...


direct beginnen

Hang je aluminium op met een luxe RVS ophangsysteem

De afstandhouders zorgen ervoor dat er tussenruimte ontstaat tussen de muur en het aluminium, zodat je aluminium als het ware voor de muur zweeft. De afstandhouders hebben een speciale inkeping waar de plexiglas precies ingeschoven kan worden. Hierdoor krijg je geen gaten in je aluminium en hangt je plexiglas professioneel aan de muur.Vind hier meer informatie.


Hang je aluminium foto gemakkelijk en snel op

Het flexibele ophangsysteem bestaat uit een clickrail, koorden en klemmen. De clickrail wordt aan de bovenkant van de muur bevestigd. Hierin worden de koorden gehangen die de wanddecoratie op zijn plek houdt. Kies uit klemmen aan de uiteinden van de koorden die je aluminium afbeeldingen op zijn plek houden. Of kies voor haakje aan het uiteinde van de koorden waaraan je aluminium vast hangt.Vindhier meer informatie.


Gebruik handschoenen tegen vingerafdrukken

Met deze flexibele handschoenen heb je nooit meer last van vingerafdrukken op je plexiglas of aluminium. Deze handschoenen helpen je om je fotoproduct netjes en nauwkeurig op te hangen. Je foto op plexiglas of aluminium blijft altijd schoon als je de handschoenen draagt bij het bevestigen van je fotoproduct. De handschoenen hebben een uitstekende pasvorm. Vind hier meer informatie.


direct beginnen