Kerst met familie en vrienden

Samen maken we het onvergetelijk

De eindejaarsperiode is het moment om samen met je vrienden en familie stil te staan bij de mooie herinneringen van het afgelopen jaar en nieuwe mooie momenten te beleven. Enkele tips voor een spetterend kerst- of eindejaarsfeest.

Tip 1: Vier de eerste kerst samen

Het maakt niet of je net getrouwd bent, je net je eerste kindje hebt gekregen of je gezinssamenstelling is veranderd. De eerste keer samen kerst vieren blijft een unieke ervaring.

Begin nieuwe tradities door gekke gepersonaliseerde t-shirts aan te trekken aan de ontbijttafel op Eerste Kerstdag?

Bekijk diverse prachtige kerstdesigns voor de allerkleinsten op een kinderbord, een slabbetje en nog veel meer. Ontdek ze hier.

Tip 1: Vier de eerste kerst samen

Tip 2: Bereid je goed voor

Tijdens het kerstdiner of de nieuwjaarsborrel ziet iedereen er op zijn best uit. Dit is dus het perfecte moment om de complete familie op prachtige op de foto te zetten. Wijs een fotograaf aan in je familie en schiet prachtige familiekiekjes.

Vraag de fotograaf om familiefoto's op verschillende manieren te maken. Een foto van de stelletjes binnen de familie, een van de volledige gezinnen of bijvoorbeeld de (klein)kinderen bij elkaar. Volgend jaar gebruik jij deze foto’s om je familie te verrassen met originele en persoonlijke fotogeschenken voor verjaardagen, de communie en andere momenten.

Leg nu de basis voor de cadeaus voor je familieleden voor volgend jaar.

Tip 2: Bereid je goed voor

Tip 3: Zorg voor entertainment op het feest

Voor de grappigste herinneringen aan het kerstfeest, installeer je met een aantal lakens een originele photobooth in de gang of de garage. Zorg voor grappige decoraties en laat iedereen los gaan in de photobooth!

Na het feest verzamel je de foto’s en doe je iedereen een afdruk of wanddecoratie cadeau met hun eigen foto of je maakt er een prachtig fotoboekje van.

Tip 3: Zorg voor entertainment op het feest

Tip 4: Samen met je familie maak je het onvergetelijk

Op zoek naar een origineel gastenboek op het kerstfeest? Maak een stamboom op een originele manier met de vingerafdrukken van je familieleden. Hieronder vind je een aantal leuke ideetjes.

Tip 4: Samen met je familie maak je het onvergetelijk Tip 4: Samen met je familie maak je het onvergetelijk Tip 4: Samen met je familie maak je het onvergetelijk Tip 4: Samen met je familie maak je het onvergetelijk

Ga ermee aan de slag!

  • Laat je kinderen de tekening maken op een groot stuk papier en maak een foto van het kunstwerk. Zoek een mooie illustratie, als de tekening van je kinderen niet mooi worden.
  • Kies bij de wanddecoratie een geschikt materiaal en kies voor een eigen ontwerp.
  • Upload de foto of illustratie in het online fotoprogramme en voeg eventueel de namen van je gasten toe aan de wanddecoratie. Voeg een extra tekstvlak toe via de tab Tekst.
  • Plaats het kunstwerk bij de ingang en zet stempelkussentjes met verschillende kleuren verf klaar.
    Iedere gast die binnekomt, plaatst zijn vingerafdruk bij zijn naam op het kunstwerk. Even laten drogen en het kunstwerk is klaar!

P.S.: Zorg voor een waterkommetje en een handdoek, zodat familieleden niet met gekleurde vingers blijven rondlopen. ,)