Pasfoto's maken

Topkwaliteit pasfoto's afdrukken voor de laagste prijs

Maak je eigen pasfotovellen, zodat je altijd genoeg pasfoto's hebt om in je portemonnee te bewaren. Bij Webprint kun je zelf supergoedkope pasfoto's maken in schitterende kwaliteit. Bestel nu en je kunt over een paar dagen je pasfoto's bewonderen!


Bepaal zelf de indeling van je pasfoto's

Je bestelt minimaal twee vellen pasfoto’s. Je maakt je pasfotovel eenvoudig door jouw foto's te uploaden. Je kunt elk kader vullen met dezelfde foto, maar je kunt ook verschillende foto’s kiezen.

Kwaliteitscontrole

Dagelijks voeren wij een kwaliteitscontrole uit, daardoor heb je gegarandeerd de beste kwaliteit pasfoto's. Bekijk de video, bestel je pasfoto's en oordeel zelf. Wil je weten waar een goede pasfoto aan moet voldoen? Lees meer over de eisen van pasfoto's.


Onze pasfoto's zijn van topkwaliteit en worden net als onze foto's ontwikkeld. De video laat je de verschillende mogelijkheden van onze pasfoto's zien.


pasfoto's maken


direct beginnen

Specificaties

Materiaal 
  • Fuji archive supreme papier

fuji fotopapier-logo

Printtechniek
  • Hoogwaardig ontwikkelproces
Afmetingen
  • Verschillende maten pasfoto's. Oplopend: 3,5 x 4,5 cm en 5,1 x 6,5 cm en 7,8 x 10,2 cm
Opties
  • Fotolijstjes
direct beginnen

Formaten en prijzen

FormaatPrijs
10x15 cm (2 vellen)

Verzendkosten

FormaatVerzendkostenVerzendkosten per extra product
10x15 cm (2 vellen)€ 1,95+ € 0,60

direct beginnen

Pasfoto eisen

Ben jij je paspoort of identiteitskaart kwijt geraakt, wilt je een identiteitsbewijs verlengen of voor je kind aanvragen? Dan moet je bij je aanvraag ook een pasfoto inleveren. Heb je vragen of onduidelijkheden over de eisen en geldende regels voor deze foto? Wij geven je tips over waar je op moet letten bij het maken van pasfoto’s.

Het lijkt alsof de regels steeds veranderen. Voorheen moest je een  beetje scheef in beeld zitten en mocht je nog een beetje glimlachen. Vanaf 2007 gelden er nieuwe regels voor de pasfoto op het identiteitsbewijs. 

Bij de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart dien je één pasfoto in te leveren. Deze pasfoto moet voldoen aan de eisen die staan beschreven in het Fotomatrix model 2007. 

Hoe moet je pasfoto's maken?

Hieronder hebben we de eisen in het kort uitgelegd.

De pasfoto moet in kleur en natuurlijk gelijkend aan jou zijn. De pasfoto moet op glad fotopapier worden afgedrukt, en mag niet beschadigd zijn. Een kopie is niet toegestaan. Het formaat moet 35mm x 45mm zijn, en de foto moet helder en scherp van kwaliteit zijn.
pasfoto schema
Een lichte en egale achtergrond is van groot belang. Er moet een duidelijk verschil zijn tussen de achtergrond en de kleur van het gezicht. 

Voor een pasfoto voor op een paspoort of identiteitskaart kun je het beste terecht bij een professionele fotograaf. Een professionele fotograaf weet precies aan welke eisen deze pasfoto moet voldoen. Ook geeft hij instructies over uw houding en uw gezichtsuitdrukking. Ken je zelf iemand die goed foto’s kan maken, dan kan dat natuurlijk ook! Dan kun jij je pasfoto’s laten afdrukken bij ons.

De houding is een belangrijk onderdeel, je moet een rechte houding aannemen en recht in de lens van de camera kijken. Je moet een neutrale gezichtsuitdrukking hebben. Dat betekent dat je niet mag lachen. Je tanden mogen niet op de foto te zien zijn, daarom heb je een gesloten mond. 

Ook is het van groot belang dat je geen pet of ander hoofddeksel draagt. Draag je een bril? Dan mag je deze op houden als je ogen volledig zichtbaar zijn, je bril doorschijnende glazen heeft en de glazen niet reflecteren. 

Uiteraard gelden er uitzonderingen. Zo is een hoofddoek bijvoorbeeld toegestaan wanneer kan worden aangetoond dat dit om godsdienstige redenen is. Soms zijn er medische redenen aanwezig, hiervoor moet dan een verklaring door de arts worden ondertekend. Bij kinderen jonger dan zes jaar zijn de eisen een stuk soepeler. Hierbij gelden de houdings- en gezichtsuitdrukkingregels minder streng en gaat het meer om de kwaliteit en de duidelijkheid. Een kind veranderd immers heel snel. 

direct beginnen