Portfolio fotoboek

Laat je foto's op een professionele manier zien in een portfolio fotoboek

Breng je zelf als hobbyfotograaf of professionele fotograaf onder de aandacht en deel je werk met je omgeving in een fotoboek. Presenteer je eigen foto’s op een stijlvolle manier in een prachtig professioneel fotoboek. Met je foto’s verzameld in een fotoboek kun je een blijvende indruk achter laten bij je (potentiële) opdrachtgever, werkgever of klant. Maak een overzicht van je mooiste werk en maak je werk tastbaar voor jezelf en anderen.

Een echt presenteerboek

Carlijn uit Drachten: “Ik wil van mijn hobby fotografie mijn werk maken. Hiervoor moet ik mezelf in beeld brengen en heb ik mijn foto’s gebundeld in een portfolio fotoboek. Met dit foto kan ik mezelf promoten bij opdrachtgevers. Ik doe voornamelijk landschapsfotografie. Ik ben erg tevreden over het resultaat van mijn fotoboek, de panoramafoto's van de landschappen komen prachtig uit. De foto’s zien er in het fotoboek net zo uit als op mijn fotocamera. Dat is altijd maar afwachten.”

Mijn werk in beeld

Frank uit Alkmaar: “Een portfolio werkt heel goed voor mij als fotograaf. Het is een snelle manier om mezelf, mijn werk en mijn stijl te presenteren aan een klant. De klant ziet in één oogopslag of hun vraag past bij mijn foto’s. Daarnaast kan ik mezelf met dit portfolio fotoboek onderscheiden van andere fotografen. Het fotoboek heeft een professionele uitstraling, de kleuren van mijn foto’s komen erg helder uit en de foto’s worden scherp weergeven.”

Maak een indrukwekkend en professioneel fotoboek

Kies voor een fotoboek met fotopapier, zodat je foto’s volledig platliggend in het fotoboek komen te liggen. Je kunt er voor kiezen je foto’s af te werken met hoogglans, om een professionele en luxe uitstraling voor je foto’s te creëren. Geef je portfolio extra allure door te kiezen voor een mooie stevige kaft met een indrukwekkende foto op de voorkant.

Kies voor een Fotoboek XL voor de beste beleving van je fotomomenten. Je foto’s komen groots en overtuigend over in dit formaat. Zeer geschikt om een goede indruk te geven van je foto’s!

Breng je werk professioneel in beeld in een portfolio fotoboek

Je mooiste foto’s wil je natuurlijk niet alleen voor jezelf houden, maar deze moeten ook gezien worden door de buitenwereld. Maak een prachtig naslagwerk van al je foto’s door ze te verzamelen in een professioneel portfolio fotoboek. Hoe je jouw portfolio vormgeeft bepaal je zelf, maar het belangrijkste is dat het fotoboek in zijn geheel een eenheid vormt, dat er consistentie is tussen alle pagina’s in je fotoboek en een herkenbare stijl wordt doorgevoerd. Het is de bedoeling dat je jezelf en je kundigheid goed over weet te brengen in je fotoboek.

Hoe je jouw portfolio fotoboek maakt is natuurlijk afhankelijk van het fotografie onderwerp. Of je interieurfotografie, modefotografie, portretfotografie of natuurfotografie als onderwerp voor je fotoboek hebt, per onderwerp verschilt de opmaak en indeling van je fotoboek. Graag geven we je enkele ideeën voor het samenstellen van een stijlvol portfolio fotoboek.

Portfolio interieurfotografie

Maak je interieurfoto's van verschillende ruimtes en verschillende interieurstijlen? Verzamel dan de mooiste foto's, deel je fotoboek op in thema's en maak een afwisselend fotoboek waarin je zoveel mogelijk diversiteit van je werk laat zien. Zet deze thema's aan het begin van je fotoboek, zodat de klant weet wat hij/zij kan verwachten in het fotoboek en weet wat jij allemaal kan fotograferen.

Portfolio natuurfotografie

Leg alle bijzondere foto's die je hebt gemaakt van de natuur vast in een fotoboek. Je kunt een selectie maken van de mooiste natuurfoto's, zodat je een fotoboek creëert waarin je de diversiteit van de natuur kan laten zien. Het mooiste is het als je je foto's per pagina op elkaar laat aansluiten. Laat je foto's op één pagina op elkaar aansluiten qua kleur en thema. Zodat je niet te veel verschillende onderwerpen op één pagina ziet, maar het geheel strak oogt. Wissel tevens af met de indeling en grootte van je foto's op de pagina, zodat de klant door een gevarieerd fotoboek bladert.

Portfolio modefotografie

Breng je modefoto's professioneel in beeld met je eigen portfolio fotoboek. Je hoeft niet beperkt te zijn in het indelen van je foto's op de pagina. Laat de lay-out van je fotoboek aansluiten bij de stijl van de fotografie. Modefoto's of portretfoto's worden vaak getoond in een lijst, zet dit door in je fotoboek door een soort passe-partout om je foto's in je fotoboek heen te zetten.

Voor extra ondersteuning bij je foto's kan je bijschriften bij je foto's zetten met aanvullende informatie. Hier kan je specifieke informatie vermelden over de foto, zoals wanneer en hoe deze gemaakt is en wat er getoond wordt op de foto. Als je gebruik maakt van tekstblokken, doe dit dan op een consequente manier, zodat het geheel duidelijk en strak blijft.

Portfolio portretfotografie

Geef je portretfoto's meer allure door ze een zwart-wit effect mee te geven. Elk portret is anders; een ander model, een andere achtergrond of een ander standpunt van de camera. Hierdoor krijg je veel verschillende foto's te zien die niet op elkaar aansluiten en erg verschillend zijn. Door ze zwart-wit te maken geef je de foto's een consistente stijl mee. Je fotoboek gevuld met zwart-wit foto's maakt je fotoboek erg stijlvol.