De mooiste familiefoto’s maken voor aan de muur

De mooiste familiefoto’s maken voor aan de muur

We leggen tegenwoordig alles in ons leven vast, maar een goede familiefoto schieten blijkt vaak een brug te ver. Daarom helpen we je graag bij het vastleggen van je familie met verschillende fotografie tips voor een familiefoto. Maak gebruik van een aantal simpele tips om je familiefoto nét dat beetje professioneler te maken. Denk aan het creëren van de juiste omstandigheden, het gebruiken van fotografie tips en leuke manieren om je foto vast te leggen.

1. De juiste omstandigheden creëren

Er zijn een aantal trucjes om de juiste omstandigheden voor een goede foto te creëren. Gebruik de tips en vergroot de kans op een prachtige familiefoto.

Draag kleding waar jij je lekker in voelt
Sommige tips zijn niet ingewikkeld en technisch. Een goede foto begint met mensen die zich prettig en op hun gemak voelen. Daarbij is het handig om rekening te houden met elkaars kledingkeuze. Precies hetzelfde aandoen is niet nodig, maar afstemming in de kleuren van de kleding van de modellen zorgt voor rust in de foto.

Kies de juiste locatie en let op de achtergrond
Voldoende licht is erg belangrijk voor een foto. Als huis-tuin-en-keuken-fotograaf heb je waarschijnlijk geen uitgebreide en professionele set met lichtapparatuur in huis. Daarom is het een goed idee om de familiefoto buiten te maken. Zorg naast voldoende licht voor een achtergrond die qua kleur en compositie bij de mensen en hun kleding past. Een perfecte achtergrond voegt iets toe aan je foto, zonder alle aandacht op te eisen.

Om de achtergrond minder prominent op de foto te zetten, zet je de modellen iets van de achtergrond af. Door de modellen los te halen van de achtergrond, maakt je camera de achtergrond waziger. Hierdoor is de achtergrond minder prominent aanwezig op de foto en komt de voorgrond nog prominenter in beeld.

2. Fotografie tips gebruiken

Door een aantal praktische tips te gebruiken bij het fotograferen, oogt je foto professioneler, creatiever en dus mooier. Gebruik de tips en laat je verrassen door het effect dat ze hebben op de foto’s die je maakt.

Varieer in hoogte en positie
Om een originele familiefoto te maken, varieer je met de hoogte en de positie van de fotograaf ten opzichte van de modellen. Zo krijg je foto’s uit verschillende hoeken en standen. Niet alleen de fotograaf verandert van hoogte en positie, maar ook de modellen. Als iedereen op dezelfde hoogte staat, oogt de foto saai en fantasieloos. Dus wees creatief! Maak bijvoorbeeld gebruik van wat de omgeving je te bieden heeft. Laat niet iedereen staan, maar laat sommige familieleden zitten en anderen hurken. Hierdoor krijg je meer dynamiek in je foto.

Houd contact met de groep
Mensen zijn snel afgeleid. Dit is funest voor een groepsfoto, omdat iedereen op hetzelfde moment en op een goede manier naar de fotocamera moet kijken voor een mooi resultaat. Trek de aandacht op het moment dat je de foto maakt en zorg dat mensen zich op hun gemak voelen. Als de modellen zich prettig voelen, is de kans groter dat ze blij en lachend op de foto staan. Voordat je de foto maakt, is het handig om iedereen te vragen of ze de camera zien. Als iedereen de camera ziet, legt de camera iedereen goed vast. SAY CHEESE!

Maak veel foto’s
Maak veel foto’s als je eenmaal aan het fotograferen bent. Digitale camera’s hebben als groot voordeel dat meerdere foto’s maken geen extra kosten met zich meebrengt. Een foto hangt daarnaast van toevalligheden aan elkaar. Op de ene foto staat je neefje met de ogen dicht en bij die ander trekt je vader een gekke bek. Als je meer foto’s schiet, neemt de kans op de ‘winnende’ foto flink toe!

Bewerk de foto’s na
Na het maken van de foto’s is het tijd om de resultaten te bekijken op de computer. Hier bepaal je welke foto’s je mooi vindt en welke niet. Er zijn verschillende gratis online foto bewerkingsprogramma’s beschikbaar om je foto’s mooier te maken. Denk hierbij aan het belichten van een foto of het contrast aanpassen.

3. Afdrukken op je favoriete type wanddecoratie

Het is zonde om foto’s op de (‘digitale’) plank te laten liggen. Druk je familiefoto’s daarom bijvoorbeeld af op een wanddecoratie. Leuk om te geven aan grootouders voor de Kerst of om je gezin in beeld te brengen voor je nieuwe interieur. Kies uit verschillende materialen en kies het type dat bij jouw interieur en je familiefoto past.

Iedereen op een aparte wanddecoratie afdrukken
Breng je familie of gezin op een creatieve manier in beeld door iedereen apart op de foto te zetten en apart op kleinere formaten wanddecoraties weer te geven. Dit heeft een aantal praktische voordelen. Ten eerste is het niet nodig om tegelijkertijd op een plek aanwezig te zijn voor de familiefoto. Daarnaast kiest iedereen precies met welke foto ze op de familiefoto staan en staat iedereen er dus goed op.

Naast de praktische voordelen is het eindresultaat creatief. Hang de schilderijtjes slordig door elkaar en creëer een speels effect of laat de schilderijtjes elkaar ‘aankijken’ voor een grappig geheel. Kies voor eenzelfde formaat of voor verschillende formaten en voeg huisdieren toe aan de familiefoto (met een eigen portretje).

Gebruik de tips om betere foto’s te maken en wakker je creativiteit aan bij het afdrukken van je foto’s. Maak een bijzonder cadeau voor familieleden of gun jezelf een prachtige blikvanger voor aan de muur. Organiseer een fotoshoot met de familie en ga aan de slag met je favoriete type wanddecoratie!

Button

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *